СТОТИЦИ АПЛОДИРАХА „КАЛИГУЛА” В ДВУЧАСОВ ДЪЖД НА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА”

В незабравимо зрелище, за което ще се говори дълго, се превърна представлението на „Калигула” снощи, 1 юли, на откритата сцена „Театър пред театъра”. Въпреки прогнозите за сухо време, 10 минути след началото на спектакъла, режисиран от Диана Добрева, заваля.

Дъждът, който се сипеше почти през целите два часа на представлението обаче не попречи на публиката и актьорите да слеят в едно цяло емоциите си и да си подарят взаимно преживяване, което ще се помни дълго. С чадъри, дъждобрани и по тениски, стотици зрители останаха на трибуната, за да подкрепят артистите – Деян ДОНКОВ, Жорета НИКОЛОВА, Александра ВАСИЛЕВА, Йордан БИКОВ, Деян АНГЕЛОВ, Биляна ПЕТРИНСКА, Елена ПЕТРОВА, Йосиф ШАМЛИ, Зафир РАДЖАБ, Стефан КЪШЕВ, Вяра ТАБАКОВА, Цветан ПЕЙЧЕВ, Калоян СТОЙЧЕВ, Кирил СТОЙЧЕВ, Албена СТАВРЕВА, Славена ЗАЙКОВА, Елица ЙОВЧЕВА, Ирина МИТЕВА, Ахмед ЮМЕР, Александър ЕВГЕНИЕВ, Димитър ДИМИТРОВ.

Звездите на Народния театър Деян Донков, който играе Калигула и Александра Василева, която играе Сезония, почти през цялата втора половина на спектакъла играха мокри до кости, но това не попречи на тях и всичките им колеги на сцената да се раздадат докрай. Магията на шоуто се допълни и от брилянтното певческо изпълнение на Биляна Петринска, за която това бе завръщане на сцената на Народния театър, след като роди.

Заслужено, след края на представлението, публиката, която не спря да ги подкрепя, изпрати актьорите с бурни аплодисменти. В знак на уважение и благодарност към публиката, Народният театър обяви, че подарява на всички, закупили билети за спектакъла на 1 юли, покана за избрано от тях представление през новия сезон, който стартира на 11 септември. Поканите ще могат да се получат на касите на Народния театър срещу представяне на билета за 1 юли. Замяната трябва да стане до края на м. октомври 2018 г.

Тази вечер, 2 юли, отново се играе „Калигула”, като всички билети вече са продадени, а театърът има готовност да реагира според ситуацията с времето.

Утре е ред на „Госпожа Министершата”, спектакъл на Театър „София”, на 4 и 5 юли – „Животът е прекрасен” на Александър Морфов, на 6 юли – „Сако от велур” /последно представление/, на 7 юли – 100-то представление на „Швейк” на Театър „Българска армия” и на 8 юли – спектакъла-хепънинг „Опит за летене” на Стоян Радев.

Всички спектакли са с начален час 21:30 ч., но билети до края на „Театър пред театъра” вече няма.