НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР КАНИ НА «СРЕЩА В САНЛИС» НА 20 ДЕКЕМВРИ

Интригуваща и пълна с изненади «СРЕЩА В САНЛИС» очаква зрителите в Народния театър броени дни преди коледните празници. Спектакълът по пиесата на прочутия френски драматург Жан Ануи се поставя за първи път у нас и е предпоследната премиера за тази година в театъра. Тя ще се състои на 20 декември от 19:30 часа на Сцена „Апостол Карамитев“.

Режисьорът проф. Атанас Атанасов събира на „СРЕЩА В САНЛИС“ актьорите от трупата на Народния театър Павел Иванов, Зафир Раджаб, Ева Данаилова, Стоян Пепеланов, Виктория Колева, Пламен Димов и Цветомира Даскалова, както и студенти от своя клас в НАТФИЗ – Анета Иванова, Василена Кънева, Кирил Недков и Дария Димитрова.

Написана през 40-те години на миналия век, пиесата на Жан Ануи завърта сюжета около Жорж и неговата любима Изабел, която той кани на вечеря в очарователна вила в Санлис – кокетно градче на 40 километра от Париж. Задачата обаче никак не е лесна и изисква изобретателност, много артистичност, хитрост и любов. Защото на тази среща в Санлис нищо не е такова, каквото изглежда. Забавна игра на истинска или фалшива любов, на истински или престорени чувства, на реално съществуващи връзки или въображаеми отношения? Театър или действителност? Неочаквано щастие или просто игра на въображението? Отговорите на Жан Ануи са изненадващи.

Още две пиеси на Жан Ануи имат успешен и щастлив живот на сцената на Народния театър – “Пътник без багаж” и “Балът на крадците”.

 

За спектакъла

 “СРЕЩА В САНЛИС”

от Жан Ануи

 Превод от френски: Светлана Панчева

Режисьор: проф. АТАНАС АТАНАСОВ

С участието на: ПАВЕЛ ИВАНОВ, ЗАФИР РАДЖАБ, ЕВА ДАНАИЛОВА, СТОЯН ПЕПЕЛАНОВ, ВИКТОРИЯ КОЛЕВА, АНЕТА ИВАНОВА, ВАСИЛЕНА КЪНЕВА, КИРИЛ НЕДКОВ, ДАРИЯ ДИМИТРОВА, ПЛАМЕН ДИМОВ, ЦВЕТОМИРА ДАСКАЛОВА

 

Сценография и костюми: Невена Белева и Кирил Наумов

Музика: Мартин Каров.

Фотограф Божидар Марков

Художник на плаката и програмата Янина Петрова

 

СЦЕНА “АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ”

Сезон 2018-2019

1072-а премиера от 1904 г.

Премиера 20 декември 2018 г.