АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ НА ДЕЯН ДОНКОВ ГОСТУВА В МОСКВА

Режисьорският дебют на звездата на Народния театър „Иван Вазов” Деян Донков – представлението „В очакване на Годо”, ще гастролира в Москва на 6 март. Авторският спектакъл на актьора ще се играе пред публиката на основната сцена на Московския драматичен театър, ръководен от Армен Джигарханян, а гостуването е по покана на Българския културен институт в руската столица.

Донков дебютира с авторския си спектакъл по текстове на Самюъл Бекет преди година и половина на сцената на Театър Азарян и получи изключително добри отзиви за работата си. Самият той признава, че представлението е израз на неговото преклонение пред любимия му учител в театъра и живота – Крикор Азарян.

Самият Деян, който е звезда в спектакъла „Калигула” и още няколко хитови постановки на Народния театър, играе в „Очакване на Годо”. Там той влиза в ролята на Владимир, а в екипа са още Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а музиката – на Калин Николов.

„Много съм щастлив, че ще гостувам в театъра на Армен Джигарханян, защото той е много близък приятел на Коко Азарян. Казвам “е”, защото вярвам, че хора от техния калибър никога не спират да общуват един с друг – дори и след смъртта. Очаквам с нетърпение гостуването ни в Русия – това е един съвсем друг свят, който е поставил основите на театралния”, споделя по повод гостуването в Москва Деян Донков.