ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА ПИСА ШЕСТИЦИ ЗА ЛЮБОВ КЪМ ТЕАТЪРА

С незабравим спомен завършиха учебната година малчуганите от трети клас на 192-ро училище в Бистрица. По случай днешния детски празник 1-ви юни, учениците, заедно с класната си Валентина Петрова, посетиха сградата на Народния театър „Иван Вазов”.

Голямата изненада за тях бе актрисата Илиана Коджабашева, която влезе в ролята на техен гид в магичните тайни на най-красивия театър у нас.

Най-напред звездата от трупата на театъра покани децата в своята гримьорна, за да им покаже как се подготвя преди всяко представление. Илиана играе в едни от най-хитовите спектакли на Народния театър – премиерния „Спускане от връх Морган”, „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности”, „Синята птица”, „Виновният”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Почивен ден”, „Каквато ти ме искаш”, „Всичко ни е наред”, „На ръба”.

В гримьорната на Илиана децата научиха какви са част от тайните на актьорската професия и дори успяха да изпробват част от гримовете на актрисата.

След това видяха Камерната и Голямата сцена на театъра и научиха от нея изключително интересни факти за историята на сградата и звездите, които са играли на техните сцени.

Най-вълнуващата част обаче бе моментът, в който всички третокласници се събраха в бляскавото фоайе на Първи балкон, за да получат от самата Илиана бележниците за завършването на учебната година. На всеки един от тях актрисата написа шестица за любов към театъра и им пожела да следват и сбъдват мечтите си.