ИЗРАЕЛ ХОРОВИЦ ЩЕ РАЗДАВА АВТОГРАФИ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

 

Световноизвестният драматург очаква зрителите на „Някъде в този живот“ в понеделник, 18 февруари, на Камерна сцена

 

Зрителите на спектакъла „Някъде в този живот“, който ще се играе на 18 февруари, понеделник, на Камерната сцена на Народния театър, ще имат уникалната възможност да получат автограф от автора на пиесата – световноизвестният драматург Израел Хоровиц. Хоровиц е в България по покана на директора на театъра Мариус Донкин, и в рамките на визитата си ще посети и премиерата на втория спектакъл по негов текст – „Моята скъпа лейди“.

В понеделник, 18 февруари, точно в 18:30 часа Хоровиц ще очаква публиката на „Някъде в този живот“ във фоайето на Камерна сцена, за да даде автографи и да си направи снимки със зрителите. В спектакъла участват Емануела Шкодрева, Стоян Алексиев и Валентин Ганев (глас), а режисьор е Гаро Ашикян. Билети могат да се купят на касите на Народния театър и онлайн на //nationaltheatre.bg/bileti/?ed=959.

Днес Израел Хоровиц, който е у нас заедно със съпругата си Джилиън, даде пресконференция и интервюта за медиите в Народния театър. Преди това той се срещна с директора Мариус Донкин, както и с екипа на „Моята скъпа лейди“. В неделя авторът ще бъде и на премиерата на спектакъла с участието на Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов. Режисьор е Стилиян Петров, а представлението се играе от 19:30 часа на Сцена „Апостол Карамитев“. Следващите дати на спектакъла са 19 февруари, 12, 19 и 26 март, 3, 7 и 30 април, а билети могат да се закупят на касите на театъра и онлайн на //nationaltheatre.bg/play/moyata-skapa-lejdi/ .

Израел Хоровиц е човекът, който стои зад кинохитове като „Автора! Автора!” с Ал Пачино, „Съншайн” с Ралф Файнс, „Ню Йорк, обичам те!” и много други. Той е автор на близо 70 пиеси, много от които са преведени на повече от 30 езика. Освен това е сценарист, кинорежисьор и актьор. Рекордът за най-дълъг сценичен живот принадлежи на пиесата му “Линия”, чиято премиера се е състояла през 1974 г. и вече повече от 40 години без прекъсване продължава да се играе на сцената на “13th Street Repertory Theatre” на Оф-оф-Бродуей. Изключително плодотворният път на Израел Хоровиц в театъра и в киното е белязан с множество отличия, сред които са престижната театрална награда Drama Desk, наградата за литература на Американската академия за изкуство и литература, литературната премия на Вашингтонския университет. Сред най-популярните му пиеси са: “Индиец търси Бронкс”, отличена през 1968 г. с наградата OBIE, присъждана за постановки на Оф-Бродуей, в която играят бъдещите звезди Ал Пачино и Джон Казале, “Да си паркираш колата в двора на Харвард”, “Начален курс по английски”, “Какво прави оградите здрави?”, “Жизнено пространство”, “Хвани се, рибке”, “Неочаквана нежност”, “Моята скъпа лейди”.

 

Снимки: Божидар Марков

Спектакълът „Моята скъпа лейди“ се реализира с любезното съдействие на:

Българо – американска кредитна банка и Хотел “Сенс” София