ПОКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ВИОЛЕТА ГИНДЕВА ЩЕ Е НА 30 АПРИЛ

Народен театър “Иван Вазов” съобщава, че поклонението пред голямата актриса Виолета Гиндева, която ни напусна вчера на 72-годишна възраст, ще се състои във вторник, 30 април 2019 г., от 11:00 до 12:30 часа във фоайето на театъра.

В сърцето ни остава споменът за яркото присъствие на Виолета Гиндева на сцената на Народния театър “Иван Вазов”, където тя даде живот на десетки пламенни, драматични и истински във вярата и в любовта си героини.

В магическото сценично пространство Валя беше и прекрасната Йерма, и огнената Маргарет в “Котка върху горещ ламаринен покрив”, и строгата Кендида, и бунтовната Хелън в “Американска терапия”, и прекрасната Аксюша в “Лес”, и съдбовната Люска в “Бяг”, и вярната Люба във “Фантазиите на Фарятиев”, и непреклонната Регана в “Крал Лир”, и ироничната Хилде в “Майстор Солнес”, и ярката Ванда във “Всяка есенна вечер”, и прекрасната Нона в “Чифликът край границата”, и драматичната Варя във “Вишнева градина”, и милата в любовта си към театъра Етел в “Лунатици”… и още много други незабравими лица и души.

Виолета Гиндева завинаги ще остане в трупата на Народния театър и в душите на всички, които са обичали изкуството на театъра като нея.

Почивай в мир!

Поклон!

Аплодисменти!

 

Трупата на Народен театър “Иван Вазов”

 

Снимка: Божидар Марков

Още