1600 ЗРИТЕЛИ АПЛОДИРАХА ПРЕМИЕРАТА НА „СИНЪТ” В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР | News | Ivan Vazov National Theatre
19 January 2020

1600 ЗРИТЕЛИ АПЛОДИРАХА ПРЕМИЕРАТА НА „СИНЪТ” В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

1600 ЗРИТЕЛИ АПЛОДИРАХА ПРЕМИЕРАТА НА „СИНЪТ” В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Близо 1600 зрители аплодираха, разтърсени от видяното, първата премиера за новата година в Народния театър „Иван Вазов”. Партерът и двата балкона на първата ни сцена едва побраха желаещите да видят спектакъла „СИНЪТ”, режисиран от Диана Добрева.

Развълнувани, зрителите в двата премиерни дни – петък и събота – 17 и 18 януари, дълго след финалните поклони коментираха изключителната игра на ЗАХАРИ БАХАРОВ, ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА, ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, АЛЕКСАНДЪР ТОНЕВ и АНЕТА ИВАНОВА в представлението по прочутата в цял свят пиеса на Флориан Зелер.

 „Синът“ от Флориан Зелер е един огромен, болезнен въпрос, отправен от сцената към всички нас. За цената и безценността на обичта.

Сюжетът, избран от Флориан Зелер, около който се разгръща непрежението в „Синът“, може да бъде „бъде взет назаем“ от драмата на което и да е съвременно семейство: разделени родители, изгубили сериозно доверието и комуникацията със своя син тийнейджър и неговия опит „да изкрещи мълчешком“ болката си и копнежа си по семейство и разбиране.

Момчето е оставено на грижите на майката и живее при нея в тягостната и студена атмосфера на самотата, не чувства обичта и подкрепата й, наранено е и от отсъствието на своя баща, който вече има друго семейство и друго дете. Какво прави момчето ли – спира да ходи на училище с месеци, затваря се в себе си, обгражда се с мними защитни стени, бунтува се по свой си начин.

Какво ще предизвика поведението му – трусове във взаимоотношенията на двамата бивши съпрузи и негови родители? Взаимни обвинения? Катаклизъм в новото семейство на бащата? Помирение?

Преводът на „Синът“ е на Снежина Русинова - Здравкова, сценографията и костюмите - на Мира Каланова, музиката - на Петя Диманова, а хореографията - на Деян Георгиев.

Все още има малко останали билети за датите на представленията до края на януари – 23, 28 и 31. Следващите дати са 6, 7 и 20 февруари и 24 март.

Билети могат да се закупят на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/sint.

 

ЗА СПЕКТАКЪЛА

„СИНЪТ“ от Флориан Зелер

 

Превод от френски език: Снежина Русинова-Здравкова

Сценография: Мира Каланова

Музика: Петя Диманова

Хореография: Деян Георгиев

Драматург на постановката: Мирела Иванова

 

Снимки: Божидар Марков

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.