Билетите за спектакъла „Коварство и любов“ от Фридрих Шилер вече са в продажба | News | Ivan Vazov National Theatre
19 September 2023

Билетите за спектакъла „Коварство и любов“ от Фридрих Шилер вече са в продажба

Билетите за спектакъла „Коварство и любов“ от Фридрих Шилер вече са в продажба

От днес (19.09.) билетите за спектакъла „Коварство и любов“ от Фридрих Шилер вече са в продажба. Това е втората премиера за сезон 2023/2024 на Голяма сцена в Народния театър. Премиерните дати са 11 и 12 ноември.  

Режисурата е на доайена на театралните режисьори – Асен Шопов, който е и сценограф на спектакъла.

В постановката участват Валентин Ганев, който е и асистент-режисьор, Павел Иванов, Евгени Будинов, Александра Василева, Владислава Николова, Веселин Мезеклиев, Аня Пенчева, Любомир Петкашев, Жаклин Даскалова, Христо Чешмеджиев. Част от звездния актьорски състав е и неповторимият Христо Шопов.

Драматург на спектакъла е д-р Светлана Панчева, музиката е на Слав Бистрев, а автор на костюмите е Цвета Маринова.

„Това е пиеса за любов и смърт, за чест и дълг, за истина и лъжа, за дворцови интриги и подмолни коварства, за съдбата на обикновения човек, неволно замесен в тях, за силата на държавата и силата на любовта. А също и за музиката и изкуството, за препятствията пред истинските и искрени чувства, за изпитанията по пътя към верността и още много въпроси, емоции и предизвикателства пред съвременния човек“. Това посочва драматургът на спектакъла д-р Светлана Панчева.

Билети и повече информация ще откриете тук или на касите на театъра.

Снимка: Божидар Марков

 

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.