ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХОРАТА, С КОИТО СЪИЗМЕРВАМЕ ЧОВЕКОЛЮБИЕТО | News | Ivan Vazov National Theatre
11 May 2020

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХОРАТА, С КОИТО СЪИЗМЕРВАМЕ ЧОВЕКОЛЮБИЕТО

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХОРАТА, С КОИТО СЪИЗМЕРВАМЕ ЧОВЕКОЛЮБИЕТО

Днес целият свят отбелязва един специален ден – денят, в който отдаваме почит, благодарност и цялата си любов и внимание на хората, избрали да посветят живота си на другите хора – медицинските сестри.

Онези земни ангели в бели униформи, за които Божията повеля „Обичайте ближния” е верую и начин на живот. Онези, в чиито очи се оглеждаме в най-трудните си моменти, когато отново отваряме очи за светлината и чиято ръка държи нашата тогава, когато сме най-слаби.

Днес повече от всякога си даваме сметка колко важни са хората, които живеят и се грижат за нас. Които ни лекуват не само от физическите, но и от душевните страдания. И осъзнаваме колко много тяхното дело е сходно с това на театъра – да въздига душите, да им дава надежда, да ги прави по-добри.

Световният ден на медицинските сестри 12 май се отбелязва по традиция от 1974 г. и се свързва с името на първата светска медицинска сестра – Флорънс Найтингейл.

Бъдете здрави и благодарим!
Изказваме специална благодарност и на медицинския екип и сестрите от столичната „Сити клиник”.

И ви очакваме в театъра – за едно ново начало!

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.