ДЕН ЗА МЕЧТИ И КАТАСТРОФИ | News | National Theatre "Ivan Vazov"
08 April 2022

ДЕН ЗА МЕЧТИ И КАТАСТРОФИ

ДЕН ЗА МЕЧТИ И КАТАСТРОФИ

Народният театър „Иван Вазов“ подготвя премиерата на „Чудесна неделя за Крев Кьор“ от Тенеси Уилямс

 

Ден, който обещава да донесе хармония. Да приключи недоразумения, да донесе разбирателство, любов, спокойствие за бъдещето. Наистина ли денят си личи по заранта?

Тенеси Уилямс, един от най-големите драматурзи на миналия век, за пореден път ни въвежда в света на своите чувствителни и самотни хора, чупливи като стъклени фигури.

За да ни накара да извървим заедно с четирите героини от тази пиеса пътя на надеждата, която макар и краткотрайна, е опора, без която оставаме безпътни.

„Чудесна неделя на Крев Кьор“ не е сред най-популярните пиеси на големия автор и това прави нейната сценична реализация на сцената на Народния театър още по-интригуваща и очаквана.

Режисьор е един от най-големите познавачи на творчеството на Уилямс у нас: професор Здравко Митков. Сценографията е на Петър Митев. В афиша е и прекрасен квартет от актриси: Албена Колева, Параскева Джукелова, Ева Тепавичарова и София Бобчева.

Премиерата е на 4 май 2022 г.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.