02 November 2021

ДВЕ СЕДМИЦИ ДО „БУРЯТА“ НА СЕЗОНА

ДВЕ СЕДМИЦИ ДО „БУРЯТА“ НА СЕЗОНА

Точно две седмици остават до чаканата повече от две години премиера, която е истинско събитие в българския театрален живот – „БУРЯТА“ на световноизвестния режисьор Робърт Уилсън. След като пандемията от коронавирус отложи на два пъти началото и хода на репетициите, сега американският творец кани българската публика на пет премиери на спектакъла, който и в момента се репетира на Голяма сцена.

На 16 и 17 ноември представленията, обявени като генерални репетиции с публика, са с начален час 20:00 ч., а премиерите на 18 и 19 ноември са от 19:00 ч. Билетите са в продажба на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/buryata. 16, 18, 26 и 27 януари са датите на представленията на „БУРЯТА“ за началото на 2022 г.

Вече е ясен и финалният актьорски състав в „БУРЯТА“, който бе определен от режисьора след края на първия етап от репетициите между 1 и 18 юни тази година.

       Да пресъздадат необятната фантазия в прочита на Уилсън на родна сцена излизат актьорите: Василена Винченцо, Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Жаклин Даскалова, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Зафир Раджаб, Валентин Ганев, Константин Еленков, Ненчо Костов, Стефан Къшев, Васил Драганов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова и Владислава Николова. Разпределението на ролите им следва по-долу.

Впечатляващата сценография е дело на Мари де Теста, костюмите и гримът са на Яши Табасоми, Марчело Лумака е художник осветление, Дарио Фели – звукорежисьор, Юта Ферберс – драматург. Драматург от страна на Народния театър е Светлана Панчева, помощник-режисьори са Ива Манолова и Ирина Иванова. Фотограф на спектакъла е Гергана Дамянова.

 

„БУРЯТА“ от Уилям Шекспир

Режисьор: Робърт Уилсън

 

АРИЕЛ

-

ВАСИЛЕНА ВИНЧЕНЦО

ПРОСПЕРО

-

ВЕСЕЛИН МЕЗЕКЛИЕВ

МИРАНДА

-

РАДИНА БОРШОШ, ЖАКЛИН ДАСКАЛОВА

КАЛИБАН

-

ЯВОР ВЪЛКАНОВ

АЛОНЗО

-

СТОЯН ПЕПЕЛАНОВ

ФЕРДИНАНД

-

ПЛАМЕН ДИМОВ

СЕБАСТИАН

-

ЗАФИР РАДЖАБ

ГОНЗАЛО

-

ВАЛЕНТИН ГАНЕВ

АНТОНИО

-

КОНСТАНТИН ЕЛЕНКОВ

БОЦМАН

-

НЕНЧО КОСТОВ

ТРИНКУЛО

-

СТЕФАН КЪШЕВ

СТЕФАНО

-

ВАСИЛ ДРАГАНОВ

ИРИДА

-

ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА

ЦЕРЕРА

-

ВЯРА ТАБАКОВА

ЮНОНА

-

ВЛАДИСЛАВА НИКОЛОВА

 

Снимка за визията: Гергана Дамянова /Guergana Damianova/

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.