„Какво да правим с виолончелото?“ получи половината от наградите на Националния фестивал на камерните театри във Враца | News | Ivan Vazov National Theatre
08 October 2021

„Какво да правим с виолончелото?“ получи половината от наградите на Националния фестивал на камерните театри във Враца

„Какво да правим с виолончелото?“ получи половината от наградите на Националния фестивал на камерните театри във Враца

Постановка на Народния театър "Иван Вазов" получи половината от наградите на Националния фестивал на камерните театри във Враца

Постановката "Какво да правим с виолончелото" от Матей Вишниек на Народния театър "Иван Вазов" получи четири от осемте раздадени от журито награди от Националния фестивал на малките театрални форми, който се проведе във Враца, съобщиха от врачанския театър.

Фестивалът завърши снощи с последната единадесета постановка от програмата, след която журито с председател Копринка Червенкова и членове Явор Койнаков и Стефан Янков определи и наградите за режисура, костюмография, мъжка и женска роля.

Режисьорът Николай Поляков получава една от двете награди за спектакъла на Народния театър "Иван Вазов". С другата награда за режисура е отличена Максима Боева за спектакъла "Косвени щети", НДК Tеатър "Азарян". Наградите за костюмография са за работата на Елена Иванова за спектакъла "Гостилничарката" на Врачанския театър и на Петя Боюкова за спектакъла "Слава" на Пловдивския театър.

Наградите за женска роля са за Снежина Петрова в "Какво да правим с виолончелото" и за Сабина Коен в "Гостилничарката". Двете награди за мъжка роля отиват отново в Народния театър "Иван Вазов" като с тях е отличена изключителната работа в камерния спектакъл на актьорите Марин Янев и Валентин Танев.

БТА

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.