„КАПИТАЛ(НА) ГРЕШКА“ с Премиера в Народен театър „Иван Вазов“ | News | Ivan Vazov National Theatre
24 September 2020

„КАПИТАЛ(НА) ГРЕШКА“ с Премиера в Народен театър „Иван Вазов“

„КАПИТАЛ(НА) ГРЕШКА“ с Премиера в Народен театър „Иван Вазов“

„КАПИТАЛ(НА) ГРЕШКА“

с Премиера в Народен театър „Иван Вазов“

 

Режисьорът Иван Пантелеев поставя австрийския драматург с постоянно присъствие на европейските сцени Йодьон фон Хорват

Една дългоочаквана постановка приближи до премиерната си вечер. „Капитал(на) грешка“, новият спектакъл на Иван Пантелеев беше в афиша на миналия сезон, но предизвиканите от извънредното положение промени отсрочиха срещата с почитателите на провокативния режисьор. И сега, както и в предишното си представление „Neoдачници“ по Горки, Иван Пантелеев тръгва от класически текст: пиесата на австрийския драматург Йодьон фон Хорват „Казимир и Каролине“. Хорват е автор с постоянно присъствие в репертоара на европейските театри, познат и у нас с постановките на „Дон Жуан се връща от война“, „Приказки от Виенската гора“, „Казимир и Каролине“, „Вяра, надежда, любов“.

Отново в спектакъла на Пантелеев литературната основа е само тласък към освободено от разказвателност, аналитично и иронично вглеждане в обществените проблеми и проекциите им в човешкото поведение. С неординерния си сценичен език „Капитал(на) грешка“ със сигурност ще бъде сред събитията на набиращия сила театрален сезон. Участват актьорите Александра Василева, Велислав Павлов, Димитър Николов, Иван Юруков, Радена Вълканова, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Христо Петков, Юлиан Вергов. Сценографията и костюмите са на Милена Пантелеева и Елис Вели. Музиката е на Антони Дончев, който също участва в представлението. Премиерните представления са на 26, 27 и 29 септември на голямата сцена на Народния театър.

Билети може да закупите оттук:
This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.