НАЧАЛО НА НОВА БЪЛГАРСКА ПИЕСА | News | Ivan Vazov National Theatre
16 July 2020

НАЧАЛО НА НОВА БЪЛГАРСКА ПИЕСА

НАЧАЛО НА НОВА БЪЛГАРСКА  ПИЕСА

На 10, 11 и 12 септември 2020 г. на Камерна сцена на Народния театър „Иван Вазов“ ще бъде премиерата на „СТРАХ ЗА ОПИТОМЯВАНЕ“ – новата пиеса на Оля Стоянова, носител на две награди за драматургия „Аскеер“ – през 2014 г. за „Покана за вечеря“ и през 2018 г. за „Цветът на дълбоките води", която няколко сезона поред се играе с успех на Сцена „Апостол Карамитев“.

Репетициите на новото заглавие в репертоара на театъра започнаха на 14 юли, а в актьорския състав на новата постановка на режисьора СТЕФАН СПАСОВ са ЕМАНУЕЛА ШКОДРЕВА (награда Аскеер`2004), ДЕЯН АНГЕЛОВ, СТЕФАН КЪШЕВ и НЕНЧО КОСТОВ (награда Аскеер`2019 за изгряваща звезда).

Сценографията костюмите са поверени на НИНА ПАШОВА, носител на награда „Аскеер`2018 за костюмография, музиката е на ТЕОДОСИЙ СПАСОВ.

„СТРАХ ЗА ОПИТОМЯВАНЕ“ разказва с разбиране и чувство за хумор  историята на четирима съвременни  герои, опитващи се да превъзмогнат чувството си за вина, защото „светът иска да сме безгрешни, а ние не сме“, да разберат причините и поводите за провалите си в живота, да изкажат омразите и любовите си, но и да видят смисъла на втория шанс в живота на всеки човек. А защо не и да ни накарат да се замислим за тихата, но силна мъдрост на доброто и човечността, а също и за възможния изход от страха от опитомяване т.е. от свикване или приспособяване към него и неговите последици. Или както казва един от героите - Просто кажете нещо хубаво и да приключваме!

Снимки: Божидар Марков

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.