22 October 2021

ПЕТ ПРЕМИЕРНИ ДАТИ ЗА „БУРЯТА“ НА РОБЪРТ УИЛСЪН

ПЕТ ПРЕМИЕРНИ ДАТИ ЗА „БУРЯТА“ НА РОБЪРТ УИЛСЪН

Пет премиерни дати ще има театралното събитие на сезона в Народния театър „Иван Вазов“ – „БУРЯТА“ на световноизвестния режисьор Робърт Уилсън. Въпреки че официалните премиери са насрочени за 18 и 19 ноември от 19:00 ч. на Голяма сцена, представлението по прочутата пиеса на Уилям Шекспир ще може да се гледа и в още три дни преди това – 14, 16 и 17 ноември от 20:00ч., които самият Уилсън нарича „генерални репетиции с публика“. Петте представления са насрочени поради очаквания огромен интерес към първото в историята на театъра у нас гостуване на режисьор от подобен ранг.

От днес билетите за спектаклите са в продажба на касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/buryata.

За премиерните дати 18 и 19 ноември и 14, 16 и 17 ноември цените на билетите са 50, 70 и 100 лв., за коледно-новогодишните представления на 18, 19, 30 и 31 декември са на цени от 40, 60 и 80 лв., а за представленията през 2022 г. ценовите пояси са 30, 50 и 70 лв.

За всички дати 17-ти ред на партера е запазен с предимство за хора от сферата на културата и изкуството, които ще могат да закупят билети срещу документ, удостоверяващ тяхната принадлежност към културна организация.

Подробности за актуалния режим на достъп на публика съгласно заповедите на Министерство на здравеопазването, следете на https://nationaltheatre.bg/bg/covid-19.

Робърт Уилсън заслужено е наричан един от съвременните гиганти в света на експерименталния театър, чиито визуални фантазии се радват на аплодисментите на зрители от целия свят. В момента режисьорът е у нас за финалния етап от репетициите на „Бурята“ заедно с екипа си - ко-режисьора Ан-Кристин Ромен, Ясмин Табасоми – художник костюми и грим, Марчело Лумака – художник осветление, Дарио Фели – звукорежисьор, Юта Ферберс – драматург и Мари де Теста – сценограф.

 

Снимка: Божидар Марков

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.