Режисьорите Стоян Радев, Пламен Марков, Галин Стоев и Явор Гърдев разговарят с публиката в Нощта на театрите | News | Ivan Vazov National Theatre
18 November 2023

Режисьорите Стоян Радев, Пламен Марков, Галин Стоев и Явор Гърдев разговарят с публиката в Нощта на театрите

Режисьорите Стоян Радев, Пламен Марков, Галин Стоев и Явор Гърдев разговарят с публиката в Нощта на театрите

Днес, 18 ноември, когато е и Нощта на театрите, режисьорите Стоян Радев, Пламен Марков, Галин Стоев и Явор Гърдев ще участват в срещи-разговори с публиката след представленията – съответно на „Боже мой“ от Теа Денолюбова, „Контрабасът“ от Патрик Зюскинд, „Хага“ от Саша Денисова и „Великденско вино“ от Константин Илиев. 

От 13:00 ч. в Камерна зала на Народния театър ще се състои предпремиерата на моноспектакъла „Боже мой“ на Христо Мутафчиев. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев, а текстът, вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб, е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 21 ноември.

От 16:00 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ можете да гледате „Контрабасът“ от  Патрик Зюскинд – моноспектакъл на Валентин  Ганев. Режисьор е проф. Пламен Марков.

В 19:00 ч. на Голяма сцена „Хага“ от Саша Денисова на режисьора Галин Стоев ще потопи зрителите през един въображаем процес, давайки им възможността да изследват границите на собственото си разбиране за добро и зло.

От 22:00 ч. на Камерна сцена публиката ще може да гледа „Великденско вино“ от Константин Илиев на режисьора Явор Гърдев, с участието на актьорите Владимир Пенев и Павлин Петрунов.

Повече информация за спектаклите и екипите, стоящи зад успешната им реализация можете да намерите тук.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.