СЕГА Е МОМЕНТЪТ, ХАЙДЕ! | News | National Theatre "Ivan Vazov"
29 March 2020

СЕГА Е МОМЕНТЪТ, ХАЙДЕ!

СЕГА Е МОМЕНТЪТ, ХАЙДЕ!

СЕГА Е МОМЕНТЪТ, ХАЙДЕ!

 

Скъпи майки и татковци, баби и дядовци!

Как общувате с децата, на какво ги учите, затворени в домовете си? Играете ли с тях, разговаряте ли с тях, четете ли с тях?

Тъй като сме на Ваша страна, Ви приканваме да помогнете на децата си да научат наизуст едно от Вазовите стихотворения - „Аз съм българче“ или „Молитва“.

Двете стихотворения, освен прекрасния и звучен ритъм, носят в себе си и чистата, наивна, първозданна енергия на думите, която е съзвучна с детската душа и съвпада с красивата яснота на детски свят.

Майки и татковци, баби и дядовци, достатъчно е многократно да препрочитате на глас пред децата едно от Вазовите стихотворения, за да попие и покълне то в детското съзнание, да остане там като смисъл и опора. Ще се удивите колко лесно децата ще научат стихотворението наизуст – е, тогава ги снимайте с мобилните си телефони или камери и ни изпратете клип с изпълнението на:

pr.nationaltheatre@gmail.com

, за да го качим на сайта, facebook страницата и youtube профила на Народен театър „Иван Вазов“.

Разбира се, можете и самите Вие да се запишете и да ни изпратите видео с Вашето изпълнение на едно от двете стихотворения!

Така освен, че ще знае поне едно прекрасно Вазово стихотворение наизуст, Вашето дете ще се подреди сред големите артисти и личности, които присъстват, рецитират и четат в Националната кампания на Народния театър „Препрочитаме Вазов“.

Изпълнението му ще бъде гледано и споделяно стотици пъти от хиляди хора, които с прозорлива мъдрост намират упование в словото на народния ни поет, както винаги се е случвало в България през дни на изпитания.

Скъпи майки и татковци, баби и дядовци, сега е моментът да въвлечем и приобщим децата си, своето бъдеще, към необята Вазов, към духовните си начала, които ни проправят пътя напред и съхраняват в слово достойнството на живота ни, обичта ни един към друг и към България.

Прилагаме текстовете на стихотворенията както и декларация, която Ви молим да попълните, сканирате (или снимате) и да ни я изпратите заедно с видеото, като по този начин декларирате, че сте съгласни да покажете Вашето дете.

Стихотворения

Декларация

Очакваме Ви!

(photo credit: Ателие "Прегърни ме")

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.