СОФИЯ БОБЧЕВА ВЛИЗА В КЪЩАТА НА „ГРЕЙТ ФАДЪР“ С ПРЕМИЕРНИЯ СПЕКТАКЪЛ „БОНБОН“ | News | Ivan Vazov National Theatre
18 February 2020

СОФИЯ БОБЧЕВА ВЛИЗА В КЪЩАТА НА „ГРЕЙТ ФАДЪР“ С ПРЕМИЕРНИЯ СПЕКТАКЪЛ „БОНБОН“

СОФИЯ БОБЧЕВА ВЛИЗА В КЪЩАТА НА „ГРЕЙТ ФАДЪР“ С ПРЕМИЕРНИЯ СПЕКТАКЪЛ „БОНБОН“

В тайнствената къща на Грейт Фадър ще се преобрази Сцена „Апостол Карамитев“ в Народния театър за най-новия премиерен спектакъл – „БОНБОН“. В представлението – първи моноспектакъл на актрисата СОФИЯ БОБЧЕВА, зрителите ще станат свидетели на една комична история, която обаче ще ни накара да се замислим къде сме изгубили финия джаз на душите си. И как врявата и желанието да имаме, а не да сме, ни пречат да осъзнаем, че няма вчера и утре, а само днес.

София Бобчева в ролята на фолк певицата Марчела влиза в риалити шоуто „Прозрачната стая“ с надеждата да върне изгубената си популярност. Излага себе си на показ пред милионна аудитория, водена от гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси.

Героинята й ще се срещне очи в очи с миналото си, ще се изправи срещу избора и страховете си, ще  разкрие тайни и комични истории от абсурдния си живот, които никога не е изричала на глас. Тази вечер ще промени съдбата й. Дали завинаги? А кой ще спечели от всичко това, знае само Грейт Фадър. Екипът на „Бонбон“ обещава един час смях през сълзи.

Режисурата на спектакъла е на Емил Бонев, а интригуващата история на певицата Марчела е създадена от Здрава Каменова. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а музиката – на Стефан Димитров, хореографският дизайн е на Анна Пампулова. Художник на плаката и фотограф е Любомир Сергеев.

Премиерата е на 20 февруари, а следващите дати на представленията са на 27 февруари, 7 , 15 и 28 март. Билети могат да се закупят на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/bonbon.

София Бобчева е сред най-успешните актриси в трупата на Народния театър. В момента играе в спектаклите „Облог“ от Дейвид Линдзи-Абер, „Танцът Делхи» от Иван Вирипаев, „Аз плащам" от Ив Жамиак, “Мнимият болен” от Жак-Батист Молиер, „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности“ от Максим Горки, „Жана“ от Ярослава Пулинович, „Лунатици“ от Кен Лудвиг. Носителка е на награда ИКАР 2018 за поддържаща женска роля, има и номинация “Златен кукерикон” 2019 за комедийна женска роля.

Авторката на „Бонбон“ Здрава Каменова е написала над 30 пиеси, носител е на наградата „Икар“ за драматургия и Националната награда за драматургия „Иван Радоев“, както и на множество международни отличия и като автор, и като актриса.

 

„Усилията да стигнеш от малкото село до големия град са ми до болка познати. Пътят от погрешния избор до погубването е белязан от протяжни отлагания. „От Нова година…” „От рождения ми ден…” „От понеделник…” Докато един вторник се събудиш на дъното. Коя е онази невидима сила, която ни изправя и ни вдъхва ново начало? И ни внушава, че за да продължим напред, трябва да забравим препънидумите бях и ако. Да заредим в компаса съм и мога! Тогава ще осъзнаем, че няма вчера. И утре няма. Има днес!

А Марчела… е бонбон!“

             Емил Бонев, режисьор

 

„Героинята Марчела се роди още през 2005 година... Пиесата претърпя няколко преработки, времето беше се променило, поп фолкът се софистицира, за да може подмолно и още по-вредно да пропълзи навсякъде, невидимо и трайно: в медиите, в домовете ни, в отношенията ни един към друг...Ние сме поп фолк версия на някоя западна песен. Не че сме лоши, не че сме глупави, просто сме си такива, шумни, защото наивно вярваме, че така се живее по-лесно. По-вторачени сме в това да имаме, отколкото в това да ни има достойно и заглушаваме истинската песен в себе си, онзи фин джаз на душите... Надявам се да се влюбите в Марчела, в онази част от нея, която все още живее на село, обича напуканите ръце на майка си, мечтае да стане учителка по литература и сигурно щеше да бъде, просто животът й тук се стече така...“

Здрава Каменова, автор на пиесата

 

 

За спектакъла

„БОНБОН“ oт Здрава Каменова

Моноспектакъл на София Бобчева

 

Режисьор: Емил Бонев

Сценография и костюми: Елена Иванова

Музика: Стефан Димитров

Хореография: Анна Пампулова

 

Гласът на Грейт Фадър: Сава Драгунчев

Пепи: Христо Терзиев

Глас от апаратна: Вито Бонев

 

Драматург на постановката: Мирела Иванова

Помощник-режисьор: Рени Икономова

Фотограф и художник на плаката: Любомир Сергеев

Фотограф на програмата: Божидар Марков

 

Премиера 20 февруари 2020 г.

Сезон 2019/ 2020 г.

1086-а премиера от 1904 г.

СЦЕНА „АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ“

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.