Три спектакъла с юбилейни представления в Народен театър „Иван Вазов“ | News | Ivan Vazov National Theatre
08 May 2024

Три спектакъла с юбилейни представления в Народен театър „Иван Вазов“

Три спектакъла с юбилейни представления в Народен театър „Иван Вазов“

Тази седмица три камерни спектакъла на Народен театър „Иван Вазов“ отбелязват своите юбилейни представления.

 

На 11 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ за 100-тен път ще бъде представен спектакълът „Три високи жени“ от Едуард Олби на режисьора Стефан Спасов, със специалното участие на Мария Стефанова, която на сцената си партнира с Виктория Колева, Радина Боршош/ Василена Винченцо и Явор Вълканов.

Спектакълът разказва за три жени, които ни убеждават, че всяка житейска възраст има своята истина, че всеки има своите поводи за обида, неразбиране и безпокойство, но и че всеки има право на любов, разбиране и прошка.

Преводач на текста е Гергана Дойнова, сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, а музиката – на Теодосий Спасов.

*

На 12 май от 19:00 ч. на Камерна сцена ще се състои 50-ото представление на спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов на режисьора Бина Харалампиева, с участието на Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Богдан Бухалов и Неделин Найденов. В сгъстения от болка въздух на сцената този спектакъл задава въпроси, които често нямат еднозначен отговор, затова и продължават да ни вълнуват.

Сценичната версия на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ е на Юрий Дачев и Бина Харалампиева, а сценографията и костюмите са създадени от Свила Величкова. Музиката е дело на Асен Аврамов.

*

На 12 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде 150-ото представление на спектакъла „Две“ от Таня Шахова на режисьора Юрий Дачев. Спектакълът разказва за две велики поетеси – Елисавета Багряна и Дора Габе, чиято история е изтъкана от светли спомени и мрачни предчувствия, от случили се и неслучили се любови, от поезия, тъга и вяра.

Участват актрисите Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова. Сценографията и костюмите са на Радина Близнакова, а музиката – на Асен Аврамов.

 

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от касите на Народен театър „Иван Вазов“, както и онлайн.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.