Утре, 18 ноември, е предпремиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ | News | Ivan Vazov National Theatre
17 November 2023

Утре, 18 ноември, е предпремиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“

Утре, 18 ноември, е предпремиерата на моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“

Утре, 18 ноември – Нощта на театрите, от 13 ч. в Камерна зала ще се състои предпремиерата на моноспектакъла „Боже мой“ на Христо Мутафчиев. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев, а текстът, вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб, е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Веднага след представлението зрителите ще имат възможността да се включат в дискусия с Христо Мутафчиев, Стоян Радев и Теа Денолюбова. Премиерата на спектакъла ще бъде на 21 ноември.

В Нощта на театрите в програмата на Народния театър са заложени още три представления, след всяко от които зрителите ще могат да участват в срещи – разговори с екипите на съответните проекти:

От 16:00 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ Валентин Ганев ще потопи публиката в „живота на човека в неговата малка стая“ с моноспектакъла „Контрабасът“ от Патрик Зюскинд на режисьора Пламен Марков.

В 19:00 ч. на Голяма сцена спектакълът „Хага“ от Саша Денисова на режисьора Галин Стоев ще преведе зрителите през един въображаем процес, давайки им възможността да изследват границите на собственото си разбиране за добро и зло.

В 22:00 ч. на Камерна сцена публиката ще може да гледа спектакъла „Великденско вино“ от Константин Илиев на режисьора Явор Гърдев с участието на актьорите Владимир Пенев и Павлин Петрунов.

 

По-рано през деня актьорите Биляна Петринска и Дарин Ангелов ще разкрият част от тайните на театъра на предварително регистриралите се за събитието граждани. Местата за двете обиколки зад кулисите вече са изчерпани. 

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.