ВЕЧЕР С ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА, ВЯРА ТАБАКОВА И МИРЕЛА ИВАНОВА НА СЦЕНА "ЗАД ТЕАТЪРА" | News | Ivan Vazov National Theatre
10 July 2020

ВЕЧЕР С ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА, ВЯРА ТАБАКОВА И МИРЕЛА ИВАНОВА НА СЦЕНА "ЗАД ТЕАТЪРА"

ВЕЧЕР С ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА, ВЯРА ТАБАКОВА И МИРЕЛА ИВАНОВА НА СЦЕНА "ЗАД ТЕАТЪРА"

„Тези истории са се случили, само хората са други или другаде.“ Това е епиграфът към книгата на Мирела Иванова „Всички разкази са за теб“, в която българските времена се събират като пулсиращо кълбо в слънчевия сплит на героите. Дон Даньо, комуто всичко е отнето, съумява да дочака сиянието на любовта, макар само от сряда до събота, небесната Моника се завръща като мистична сянка в съдбите на тези, които най-малко я очакват, Едит със зъби и нокти се бори да удържи разпадащото се от задъхано препускане битие, загръщайки го във виолетовото си палто, проф. Ичо обикаля градовете на Европа, за да открие себе си. „Разказите на Мирела Иванова казват по един или друг начин: „Това е животът ни, той е болезнено разпънат между страхове, колебания, надежди – но това е той. Разговаряме с родителите си на други, чужди езици, единствено децата ни крепят като паяжинки към стената на дните, любовите ни се раждат с възторг и се разкъсват, нямаме молитва, а само усещане за нея...“ пише Гергина Кръстева в списание „Страница“.

Тази неделя, 12 юли от 21:30 ч. на Сцена "Зад театъра" актрисите от Народния театър Вяра Табакова и Илиана Коджабашева са подготвили своеобразни, моноспектаклови прочити на два от разказите – „Сенки“ и „Всички сме някакви герои“ на откритата сцена „Зад театъра“, а в драматизацията на разказа „Двете Ирчета и Марето“ малка артистична роля е отредена и на авторката. Музиката също ще бъде част от тази специална юлска вечер.

„Какво стори с нас времето, какво сторихме ние със себе си? Защо похабеният Крум с похабената му дарба, с когото, аха, да се размина на „Съборна“, повика миналото и призова сенките? Защо сенките трептят като огнени езици, озаряват ме и ме прогарят? Търи от Валпараисо, Иве от Ещорил, Розе от Айова, защо миналото не си отива, а се връща, и сивият му прах отново тежко полепва по нашето смаляващо се съществуване? Възможно е отдалеч да съзирате отговорите. Защо всички разкази са за теб, небесна Моника, късче познание, жилчица блестящо ламе, непасващо парченце в досадливостта на уморения ни живот?“

„Всички разкази са за теб“ с участието на Вяра Табакова, Илиана Коджабашева и Мирела Иванова е на 12.07. (неделя ) от 21.30 на откритата сцена на Народен театър „Иван Вазов“. Билети - на касата на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/vsichki-razkazi-sa-za-teb-mirela-ivanova-vyara-tabakova-i-iliyana-kodzhabasheva/2020-07-12

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.