ВОДОСВЕТ НА СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР | News | Ivan Vazov National Theatre
01 September 2020

ВОДОСВЕТ НА СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

ВОДОСВЕТ НА СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

За поредна година Народният театър „Иван Вазов“ даде начало на новия си сезон с водосвет. По покана на директора Мариус Донкин, свещеник Лъчезар Вълков прочете молитва за здраве и благоденствие на театъра, трупата и зрителите. Водосветът по традиция бе отслужен на Голяма сцена, където бе поставена емблематичната икона на Света Богородица.

Днес започнаха и репетициите на няколко премиерни спектакъла, а първата премиера за сезона е "Страх за опитомяване" от Оля Стоянова на 10 и 11 септември. Режисьор е Стефан Спасов, а в актьорския екип са Емануела Шкодрева, Деян Ангелов, Стефан Къшев и Ненчо Костов. Сценограф е Нина Пашова, а музиката е на Теодосий Спасов.

Цялата програма и подробности за спектаклите може да се видят на официалната интернет страница на Народния театър: https://nationaltheatre.bg/bg/programa, както и във Фейсбук: https://www.facebook.com/IvanVazovNationalTheatre/.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.