Radina Borshosh | Artist | National Theatre "Ivan Vazov"
Actors

Radina Borshosh

Radina Borshosh

Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2020 г. в класа на проф. Стефан Данаилов.  Дебютира на професионална сцена с ролята на Джейн в „Мери Попинз“ в театър „София“ през 2016 г. Първата й роля на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ е Александра в „Лисичета“ от Лилиан Хелман през 2017 г.

От 2020 г. е в трупата на Народен театър „Иван Вазов“, където нейни роли са още: Олга в „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов, В в „Три високи жени“ от Едуард Олби, лейди Базилдън в „Идеалният мъж“ от Оскар Уайлд, Атина Болярска, Сусана и Катерина в спектакъла „О, ти която и да си“ по стихове на Иван Вазов, Невяна в „Нова земя“ по Иван Вазов, Райна в „Двубой“, Миранда в „Бурята“.

Сред успешните й роли в киното са: Аня в „Солвейг“ (2014 г.), Ива в „Маймуна“ (2015 г.), Соня в „Привличане“ (2016 г.), Рая в „Рая на Данте“ 2020 г. Има роли в телевизионните сериали „Ние нашите и вашите“ и „Ягодова луна“, а също и в документалния филм на ВВС „Рим е направен за 8 дни“. В продукцията на „Уолт Дисни“ „Господарка на злото-2“ дава гласа си на принцеса Аврора.

През този сезон можете да гледате Радина Боршош в спектаклите „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ , „Три високи жени“, „Лисичета“, „Идеалният мъж“, „О, ти която и да си“, „Нова земя“, „Двубой“, „Бурята“.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.