900 души на крака и нестихващи аплодисменти за Михаил Петров | News | National Theatre "Ivan Vazov"
20 October 2019

900 души на крака и нестихващи аплодисменти за Михаил Петров

900 души на крака и нестихващи аплодисменти за Михаил Петров

Близо 900 души аплодираха на крака Михаил Петров в Народния театър миналата вечер, където известният актьор и режисьор отпразнува своя личен и театрален юбилей с режисьорския си спектакъл „Един безумен ден“. Представлението бе последното от петте, с които доайенът на първата ни сцена отбеляза своя празник и кулминацията на поредицата от събития по този повод.

Голямата изненада на вечерта беше появата на Михаил Петров в една от емблематичните му роли в Народния театър - тази на Фигаро, която е играл преди 35 години. "Дами и господа, завиждам ви за това, което ще видите тази вечер!" - с тези думи младият актьор Димитър Живков обяви появата на Михаил Петров в една от най-запомнящите му роли през годините.

15-минутно документално видео припомни вълнуващи моменти от театралната и филмовата кариера на актьора, който навлезе в 47-ия си сезон в първата ни трупа.

След финалните аплаузи зам.министърът на културата Румен Димитров поднесе на рожденика престижна награда за приноса му в развитието на изкуството и родния театър, а директорът Мариус Донкин го поздрави с писмо и огромен букет.

"На моята възраст знам, че на човек не му е нужно много. Имам толкова вратовръзки, че даже ще ми останат. Цветята са красиви, но увяхват. Затова помолих приятелите си да не ми поднасят цветя и подаръци тази вечер, а да помогнем на една млада и талантлива актриса - Вероника Янакиева,да има спортна количка", просълзен каза Михаил Петров на финала на аплодисментите.

Още когато обяви честването на юбилея си, актьорът заяви, че животът го е срещнал с Вероника случайно, но и с мисия. Той остава впечатлен от нейно изпълнение, което вижда в мрежата, и решава да я подкрепи. Затова призова своите колеги, близки, зрителите, да се включат в каузата и по време на всички пет представления, с които отбеляза юбилея си, да дарят колкото и каквото преценят, за Вероника.

 

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ И СПЕЦИАЛНОТО НИ ИНТЕРВЮ С МИХАИЛ ПЕТРОВ!

 

Снимки: Божидар Марков

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.