Албена Ставрева с награда от Excellence Awards 2024 в категория „Театър“ | News | Ivan Vazov National Theatre
17 June 2024

Албена Ставрева с награда от Excellence Awards 2024 в категория „Театър“

Албена Ставрева с награда от Excellence Awards 2024 в категория „Театър“

На 13 юни 2024 г. Албена Ставрева бе отличена с награда от Excellence Awards 2024 в категория „Театър“ за авторския ѝ моноспектакъл „Неведение“.

Връчването на наградите се случи в посолството на Република България в Рим, Италия. Наградите Excellence Awards се провеждат за 20-и път, а международният раздел на Freetime Award „Личност на годината“ има своето пето издание. Това е международна награда за „професионални постижения, етика и кариера“. Наградата Freetime „Личност на годината“ е създадена от журналистката и посланик на мира Антоанела Ферари, наследничка на прочутата фамилия и директор на списание „Freetime Luxury Lifestyle“ и Freetime TV.

„Неведение“ е сред най-отличаваните спектакли в България през миналия театрален сезон. Печели награда АСКЕЕР 2023 за моноспектакъл, награда от Международния театрален фестивал на комедийния и сатиричен спектакъл за женска роля, награда от Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, както и специална награда на община Шумен за спектакъла. Има и номинация за награда ИКАР 2023 за главна женска роля.

„Неведение“ е разказ за самотата на различния, за неистовото живеене на ръба на разума и за безусловната обич. Албена Ставрева се превъплъщава в образа на Гичка Кукуто, чиито истории са безумно смешни и едновременно с това тъжни.

Режисьор, сценограф и драматург на представлението е Албена Ставрева, композитор – Nikos Kypourgos, а музиката е дело на Мира Искърова. Композитор и sound design – Юлиан Стоичков, а консултант на спектакъла е режисьорът Явор Гърдев.

До края на сезона можете да гледате „Неведение“ на 22 юни и 5 юли от 19:30 ч. на Сцена „Апостол Карамитев“. Билети ще откриете онлайн или на касите на театъра.

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.