МАРИЯ СТЕФАНОВА С ТРЕТА ПРЕМИЕРА СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР | News | Ivan Vazov National Theatre
17 October 2019

МАРИЯ СТЕФАНОВА С ТРЕТА ПРЕМИЕРА СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

МАРИЯ СТЕФАНОВА С ТРЕТА ПРЕМИЕРА СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

След по-малко от два месеца легендарната актриса МАРИЯ СТЕФАНОВА ще има трета премиера след завръщането си на сцената на Народния театър. Тя отново работи с режисьора Стефан Спасов, който бе „виновникът“ за появата й на първата ни сцена след 25-годишна пауза в суперхита „Три високи жени“.

На 9 и 10 декември на Сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде премиерата на „ОБЛОГ“ – най-новата пиеса на носителя на “Пулицър” за драматургия Дейвид Линдзи-Абер. Освен МАРИЯ СТЕФАНОВА (награда Аскеер 2018 за водеща женска роля), другата главна женска роля в спектакъла е поверена на ВЯРА ТАБАКОВА. В актьорския състав са и ПЛАМЕН ДИМОВ, НЕНЧО КОСТОВ (номинация за Икар 2019 и награда Аскеер 2019 за изгряваща звезда), СОФИЯ БОБЧЕВА (награда Икар 2018 за поддържаща женска роля, награда за женска роля Златен Кукерикон 2019) и СТЕЛИАН РАДЕВ (номинации Аскеер и Икар за изгряваща звезда, номинация Златен Кукерикон 2019 ).

Сценографията костюмите и сега са поверени на НИНА ПАШОВА, която спечели Аскеер за костюмите на "Три високи жени", музиката е на ТЕОДОСИЙ СПАСОВ, а за мултимедията ще се грижи ИВАН МОСКОВ.

 “ОБЛОГ” разказва с много топлина и чувство за хумор историята за трудното съжителство и още по-трудното сближаване на две възрастни дами, принудени да делят обща стая. Аби и Мерилин са толкова различни като луната и слънцето, като тъгата и веселието, като мъката и радостта от живота. Единствено резултатът от един забавен и интригуващ облог между двете, може да разреши техния спор. Но докато се стигне до финала се очертават много изненади и изпитания, в които вземат участие и техните пораснали деца...

Това е втората пиеса на Дейвид Линдзи-Абер, която се поставя на сцената на Народния театър след „Добри хора“, чиято премиера бе през 2015 г.

 

Снимки: Божидар Марков

 

За спектакъла:

“ОБЛОГ” от Дейвид Линдзи-Абер

Постановка: СТЕФАН СПАСОВ

Превод: МАТЕЙ ТОДОРОВ

Сценография и костюми:НИНА ПАШОВА

Музика: ТЕОДОСИЙ СПАСОВ

Мултимедия: ИВАН МОСКОВ

С участието на: МАРИЯ СТЕФАНОВА, ВЯРА ТАБАКОВА, ПЛАМЕН ДИМОВ, НЕНЧО КОСТОВ, СОФИЯ БОБЧЕВА, СТЕЛИАН РАДЕВ

Драматург на постановката: Светлана Панчева

Втори асистент-режисьор: Ренета Икономова

This website uses cookies to ensure the proper functioning of its features. By using our website, you agree to the use of cookies.